Foraje Puțuri și Pompe de Căldură – Servicii Profesionale cu HIDROGEOFOR SRL

S.C. HIDROGEOFOR SRL este compania ta de încredere pentru foraje puțuri, pompe de căldură și studii geotehnice. Cu o experiență vastă în domeniu, oferim foraje pentru alimentare cu apă, studii hidrogeologice, foraje geotermale, epuismente, penetrometrie statică și dinamică, precum și încercări de laborator geotehnic.

S.C. HIDROGEOFOR SRL a fost infiintata din dorinta de a satisface cu maximum de calitate si eficienta cateva cerinte foarte importante pentru beneficiarii nostri.

Delasarea si superficialitatea cu care sunt tratate in zilele noastre probleme deosebit de importante pentru societatea din care facem parte cu totii, precum alimentarea cu apa potabila sau siguranta constructiilor in care locuim sau ne desfasuram activitatea ne-au obligat sa luam atitudine, sa ne implicam in promovarea valorii, a calitatii si a perfectiunii, din pasiune completa pentru meseria pe care o efectuam, fara sa ne gandim in primul rand la partea materiala.

Daca in domeniul geotehnic, lucrurile sunt foarte bine puse la punct, existand corelari intre stasurile romanesti si cele la nivel european, in schimb, in cazul alimentarilor cu apa potabila, totul este dezorganizat, iar legislatia foarte permisiva, de multe ori lipsind cu desavarsire. Nu dorim decat ca toti beneficiarii nostri si ai concurentilor nostri sa fie satisfacuti pe deplin, atat calitativ cat si economic, sa plateasca minimum posibil pentru calitate maxima.

De ce să alegi HIDROGEOFOR SRL?

Experiență și profesionalism – Lucrăm cu tehnologie modernă și echipamente de ultimă generație.
Calitate garantată – Respectăm standardele naționale și europene pentru siguranță și eficiență.
Prețuri competitive – Oferim soluții economice fără compromisuri în privința calității.
Consultanță personalizată – Găsim cele mai bune soluții pentru proiectul tău.

Serviciile noastre principale:

  • Foraje pentru alimentare cu apă – Obține un puț de mare adâncime cu apă curată și sigură.
  • Foraje geotermale pentru pompe de căldură – Eficiență energetică și costuri reduse.
  • Studii geotehnice și hidrogeologice – Evaluări precise pentru siguranța construcțiilor.
  • Epuismente și drenaje – Soluții eficiente pentru gestionarea apelor subterane.
  • Penetrometrie statică și dinamică – Analize detaliate pentru terenuri de construcții.

Am dori să nu mai existe situații când, după execuția unui studiu geotehnic incomplet elaborat, beneficiarul să mai plătească încă o dată pentru alt studiu, pierzând nu numai bani, ci și mult timp.

Erori frecvente în studiile geotehnice și hidrogeologice

Cele mai multe cazuri de acest fel au fost când studiul hidrogeologic ce completa studiul geotehnic a fost foarte evaziv, cuprinzând date minime de la care nu se putea ajunge la o soluție, trebuind din nou investigații hidrogeologice ce înseamnă alte foraje echipate corespunzător și pompari experimentale adecvate pentru a culege date complete, prin care să se ajungă la soluții finale viabile.

Sau când nu au existat instrucțiuni clare din partea proiectantului, iar geotehnicianul, din dorința de a câștiga cât mai mult dintr-o singură lucrare, a renunțat la o parte din investigațiile de teren și la o și mai mare parte din analizele de laborator, studiul geotehnic rezultat fiind incomplet, dificil de utilizat de către proiectant, în unele cazuri chiar total nefolositor.

Importanța alegerii unui serviciu de calitate

Câteodată este și vina beneficiarului care încearcă să găsească cele mai mici prețuri fără să înțeleagă că aceste reduceri de preț vin, de fapt, din reducerea cantităților minime de lucrări de teren și de laborator absolut necesare efectuării studiului geotehnic.

Dacă în domeniul geotehnic astfel de erori nu sunt dese, în domeniul alimentarilor cu apă, astfel de probleme apar des.

De ce? Pentru că oricine în România poate executa foraje de apă fără să dețină nici cele mai mici cunoștințe legate de acest domeniu. Ca orice meserie, și aici există secrete, unele care se învață din teorie, în timpul facultății, altele care se învață în practică, în timpul execuției propriu-zise.

Problemele frecvente ale puțurilor de apă

Câți din România știu prin ce se caracterizează un puț de apă bun față de unul satisfăcător sau incorect? Mulți cred că dacă acum 40-50 de ani aveau o fântână în curte, iar apa era foarte bună, acum ar putea aplica aceeași metodă. Ne-ar plăcea să fie așa, dar, din păcate, nu știm dacă asta se va mai putea realiza vreodată, poate numai dacă toți am adopta agricultura ecologică, fose septice ecologice, stații de epurare etc.

Ceea ce e foarte improbabil dacă ne gândim că aruncăm la canalizare și, de multe ori, direct pe pământ, într-o zonă în care depozităm gunoiul, numeroși agenți contaminați precum uleiuri de toate felurile (chiar și cele de la mașină), detergenți, alți agenți chimici etc. Să nu uităm wc-urile din curți, dejecțiile de la animale, îngrășămintele din agricultură etc.

Calitatea apei și contaminarea surselor

Toate acestea, în urma antrenării lor de către ploaie, ajung în acviferul freatic, cunoscut ca și prima pânză. Astfel, de cele mai multe ori, acviferul freatic este contaminat microbiologic cu bacterii coliforme, Escherichia coli și enterococi, iar chimic cu nitriți și nitrați. Acviferele situate la adâncime mai mare, precum Moșistea sau Frățești (în zona București), pot fi poluate cu fier, mangan sau pot avea o duritate totală mult peste limitele standardului de potabilitate.

Cum spuneam, fiecare meserie are secretele ei, iar pentru a avea o apă bună și pentru a sta fără griji, trebuie să apelați la o firmă cu personal bine pregătit. Câți dintre executanții de puțuri de apă au auzit de viteza admisibilă de intrare a apei în filtru și care sunt consecințele depășirii limitei critice a acesteia?

Factori esențiali pentru un puț de apă bine executat

Câți știu de suprafața activă, de raza de pietriș mărgaritar, de cum se alege sortul de pietriș mărgaritar, de centori, de cum se face corect izolarea între acvifere, de curățarea și dezvoltarea sondei, ca să nu mai vorbim de sterilizarea forajului sau de testele de pompare? Mulți execută pur și simplu o gaură în care introduc un tub de PVC (nici nu vrem să ne gândim la cele de beton), apoi încep o denisipare cu un compresor cu debit mic până la limpezirea parțială a apei, încasează banii și… dusi au fost.

Un foraj bine executat poate funcționa de la 15 ani în sus, există foraje care chiar și după 50 de ani funcționează bine. Puțurile executate în ultimii ani de „puțarii” care cred că sunt cei mai buni din lume în acest domeniu își vor găsi în curând sfârșitul. Executarea lor fără pietriș mărgaritar adecvat și exploatarea necorespunzătoare a forajului va duce inevitabil la colmatarea acestuia, fără posibilitate de recondiționare, din cauza lipsei de pietriș mărgaritar.

Misiunea noastră: calitate, durabilitate și responsabilitate

Așadar, după ce au plătit mulți bani pentru foraj, au băut probabil și apă contaminată cu cea de la suprafață sau apă cu nisip, acum se vor trezi că nici măcar așa nu va mai funcționa.

Acesta este scopul nostru: să oferim calitate lucrărilor noastre, să vedem beneficiari mulțumiți și după ani de zile, să ne recomande mai departe, să protejăm mediul cu gândul la urmașii noștri, să întoarcem în societate o parte din beneficiile cu care am fost binecuvântați și să încercăm să convingem și concurența să facă la fel!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

La HIDROGEOFOR SRL, punem accent pe calitate și siguranță, oferind foraje durabile și sustenabile pentru locuințe, clădiri industriale și infrastructură publică. Contactează-ne acum pentru o ofertă personalizată!