Foraje puturi

previous arrow
next arrow
Slider
  • Esti interesat de executia unui foraj pentru alimentare cu apa?
  • Esti o persoana fizica si ai nevoie de apa pentru propria gospodarie?
  • Esti administrator de firma si ai nevoie de apa pentru activitatea curenta?
  • Esti un fermier si ai nevoie de apa pentru irigatii?
  • Esti primar si ai nevoie de apa pentru a alimenta o comuna sau un oras?

La Hidrogeofor vei gasi cele mai bune solutii pentru toate aceste cerinte de foraje puturi, la cel mai bun raport calitate-pret.

Avem executate peste 200 foraje puturi de alimentare cu apa si niciun cliet nemultumit! Asta pentru ca adaptam solutia pentru fiecare caz in parte, oferim consultanta, proiectare, executie si garantie.

Desi satisfac aceeasi cerinta – apa, totusi, constructia forajelor este diferita de la caz la caz.

Un foraj pentru o casa are nevoie de apa dintr-un acvifer de medie adancime, cat mai buna, deci o izolare a acviferului freatic plin de impuritati este cel mai important lucru.

Un foraj pentru o firma are nevoie de studiu hidrogeologic si aviz de la Apele Romane iar constructia lui se face la o adancime mai mare ceea ce presupune materiale mai rezistente.

Un foraj pentru irigatii trebuie sa reuseasca sa preia toata apa disponibila in acvifer, fara sa aiba pierderi de sarcina hidraulica. Constructia lui presupune diametru mare de sapare, filtre tip Johnson cu suprafata activa mare, peste porozitatea stratului acvifer.

Totodata, metodele de dezvoltare ale forajului sunt diferite de la caz la caz. Pentru forajele casnice, o simpla denisipare este deajuns, dar pentru un foraj de irigatii sau pentru un foraj care va alimenta o fabrica sau o localitate, metoda de dezvoltare trebuie sa cuprinda pistonari cu apa sub presiune, perieri ale interiorului tubulaturii, spalari cu tripolifosfati, sterilizari cu cloramina etc.

Care sunt etapele executiei de FORAJE PUTURI pentru alimentare cu apa?

    1. Consultanta oferita de un inginer geolog specializarea hidrogeologie pentru a gasi solutia optima pentru cerinta clientului (se stabileste adancimea forajului, modalitatea de executie, diametrul de sapare, diametrul de tubare, pietrisul margaritar-daca deja sunt informatii despre zona, modalitatea de izolare a stratelor contaminate, modalitatea de curatare si limpezire a forajului, tipul de teste de pompare, raport final, redarea terenului la starea initiala, grafic de executie, conditii de plata)
    2. Semnarea contractului care va include toate clauzele discutate
    3. Mobilizare instalatie de foraj si anexe
    4. Sapat gaura de foraj conform cu metodologia stabilita: in sistem uscat cu coloana de protectie / cu circulatie directa cu noroi de foraj sau aer comprimat / cu circulatie inversa etc.
    5. Efectuat masuratori geofizice in gauza de sonda pentru identificarea stratelor acvifere
    6. Stabilire probram de tubaj (alegere interval cu filtre si dimensiuni fante in functie de granulometria stratului acvifer)
    7. Montare centrori pentru pozitionarea corecta a tubulaturii de PVC in gaura de sonda
    8. Tubat coloana PVC cu fante tip screen (suprafata activa 4-7%) sau fante tip Johnson (suprafata activa 20-30%). Pentru lucrari de importanta majora se tubeaza filtre si burlane INOX.
    9. Introdus pietris margaritar, sort special, cuartos, pentru filtrare nisip si alte impuritati
    10. Introdus dop izolator format din peleti bentonitici sau dop de lapte de ciment sau dop de material special cu conductivitate hidraulica mica
    11. Liftat cu compresor si pompa mamuth pana la limpezirea apei. In functie de importanta forajului se vor face pistonari pe sectiuni de filtre, spalari cu tripolifosfat, perieri cu jet sub presiune.
    12. Umplut gaura de sonda pana la suprafata cu material argilos
    13. Introdus pompa submersibila si efectuat teste de pompare pentru determinarea parametrilor hidrogeologici ai acviferului si stabilirea debitului optim de exploatare precum si adancimea de imersie a pompei submersibile finale.
    14. Sterilizarea forajului cu solutie pe baza de clor pentru eliminarea bacteriilor
    15. Prelevat proba apa si analizat in laborator acreditat
    16. Demobilizat instalatie de foraj si anexe
    17. Predat raport final (schita forajului, calcul debit optim de exploatare, instructiuni privind tipul pompei submersibile si adancimea de introducere in foraj)
    18. Eliminare fluid de foraj, eliminat detritus si astupare batale

Garantia pentru buna functionare a forajelor echipate conform specificatiilor date este intre 2-5 ani, in functie de proiect.

Hidrogeofor foloseste materiale de cea mai buna calitate, detine utilaje performante si are experienta dobandita de-a lungul celor 13 ani de activitate. Personalul de specialitate format din 4 ingineri geologi la care se adauga, cand este cazul, colaborarea cu alti zeci de ingineri din domeniu, specializati pe anumite zone din tara, fac ca Hidrogeofor sa poata asigura solutiile optime pentru orice cerinta avuta de beneficiari.

Vrei sa stii mai multe despre FORAJE PUTURI? Citeste si urmatoarele articole:

  1. 6 TRUCURI ce trebuie stiute cand alegi cu cine sa executi forajul de alimentare cu apa
  2. Cum aleg diametrul de tubare al putului de apa? Unii imi recomanda 125mm, altii 140mm, altii 160mm, altii 180mm. Cum este corect? Daca este mai mare inseamna ca am mai multa apa?
  3. 7 Probleme Majore de care sa te feresti la executia unui foraj

Lucrari recente

Foraj apa cu adancimea de 220m, in Bucuresti, executat de Hidrogeofor

Ultimele noutati din categoria foraje puturi

3 lucruri pe care sa le stii daca iti doresti un foraj put apa la tine in curte

Daca iti doresti forarea unui put de apa pe proprietatea ta, din dorinta de a avea apa potabila sau apa...
Read More
3 lucruri pe care sa le stii daca iti doresti un foraj put apa la tine in curte

7 Probleme Majore de care sa te feresti la executia unui foraj

Toata lumea vrea sa poate bea apa potabila din propriul put de apa dar, pentru a va apropia cat mai...
Read More
7 Probleme Majore de care sa te feresti la executia unui foraj

Cum aleg diametrul de tubare al putului de apa? Unii imi recomanda 125mm, altii 140mm, altii 160mm, altii 180mm. Cum este corect? Daca este mai mare inseamna ca am mai multa apa?

Cresterea debitului cauzata de cresterea diametrului de tubare este relativ mica. Formula de calcul pentru un acvifer cu nivel liber...
Read More
Cum aleg diametrul de tubare al putului de apa? Unii imi recomanda 125mm, altii 140mm, altii 160mm, altii 180mm. Cum este corect? Daca este mai mare inseamna ca am mai multa apa?

6 TRUCURI ce trebuie stiute cand alegi cu cine sa executi forajul de alimentare cu apa

Binenteles ca toata lumea a vazut afisele de pe stalpi cu Foraje Puturi sau a gasit pe internet zeci de...
Read More
6 TRUCURI ce trebuie stiute cand alegi cu cine sa executi forajul de alimentare cu apa

Foraje puturi

In executarea corecta a forajului pentru apa nu este suficienta numai cunoasterea temeinica a forarii ci si cunoasterea stiintifica a...
Read More
Foraje puturi