3 lucruri pe care sa le stii daca iti doresti un foraj put apa la tine in curte

Daca iti doresti forarea unui put de apa pe proprietatea ta, din dorinta de a avea apa potabila sau apa menajera, este bine sa cunosti inainte cateva aspecte esentiale, astfel incat lucrarea sa fie un adevarat succes.

Executat de o echipa de profesionisti, putul va oferi apa potabila, un adevarat avantaj pentru tine si intreaga ta familie. Apa va veni dintr-un acvifer de adancime medie, prin urmare, asa cum probabil ti-ai dat seama, o actiune importanta este aceea de filtrare, astfel incat nisipul si impuritatile sa nu isi faca aparitia.

Afla din randurile de mai jos cateva aspecte esentiale daca ti-ai propus sa beneficiezi de un serviciu de foraje puturi.

Alege o firma cu experienta

Daca ai vazut o hartie lipita pe un stalp pe care scrie Executam foraje puturi apa, nu te grabi sa suni. Forarea unui put de apa inseamna foarte multa stiinta, asadar nu este vorba de o simpla sapatura in pamant. Daca vei lucra cu amatori, sansele ca tu sa nu ai o lucrare terminata, dat fiind lipsa unor utilaje specializate, sunt asadar foarte mari. In plus, exista riscul sa afecteze chiar mediul, sa se amestece stratele acvifere intre el.

Prin urmare, ai nevoie de o firma care pe langa echipamentul adecvat (tehnologie noua) sa detina cunostintele necesare, mai precis specialisti in domeniile geologie si hidrogeologie.

Garantia apei fara impuritati

Forarea se face la adancimi mari, se ajunge la stratul acvifer pentru apa de calitate. Un aspect important al procesului, pentru ca apa sa nu aiba nisip sau alte impuritati, este introducerea pietrisului margaritar. El are rol filtrant si se alege in urma analizei granulometrice a stratului acvifer. Un pietris margaritar corect, inseamna un rezultat fericit, apa limpede.

De stiut este si ca echipa va testa la final calitatea apei. Se va lua o proba care va fi analizata intr-un laborator acreditat.

Debitul optim

Daca se doreste alimentarea casei cu apa menajera, este important ca debitul furnizat sa fie satisfacator, deci din nou este vorba de o planificare atenta. Trebuie sa se tina cont de numarul de persoane si numarul punctelor de consum sau perioadele de varf, ca de exemplu cerere mai mare in vacante sau in weekenduri cand vin musafiri s.a.

De asemenea, ultilizarea in curte a apei pentru irigare, este un surplus de necesar. Echipa de specialisti iti va preda la final in urma calculelor realizate, in format scris, debitul optim de exploatare si adancimea de montare a pompei submersibile. Acest lucru are loc pentru ca este important sa folosesti putul de apa conform calculului optim efectuat de echipa de specialisti. Daca vei tine cont de acest aspect, dar si de intretinerea de rutina, o data la mai mult timp sa faci o sterilizare cu o solutie pe baza de clor a putului, te vei bucura de apa exact asa cum ti-ai dorit.

Cu o experienta indelungata, echipa Hidrogeofor iti sta la dispozitie pentru a raspunde intrebarilor tale, pentru a iti oferi consultanta si o executie de foraj put apa la cele mai inalte standarde.