De ce sa aleg o pompa de caldura in locul incalzirii cu centrala pe gaze, centrala pe lemne, centrala electrica sau soba cu lemne?

  1. Deoarece o pompa de caldura este cea mai ieftina solutie pe termen lung. Desi investitia initiala este mai mare, totusi datorita costurilor reduse din fiecare luna si datorita costurilor aproape inexistente pentru intretinere (exact cat va costa intretinerea unui frigider), pe termen lung, solutia cu pompe de caldura este cea mai economica.
  2. Faci cald, rece si apa calda menajera cu un singur aparat. Nu ai nevoie de aparatele de aer conditionat care te bat in cap si te fac sa racesti in plina vara. Racirea prin pereti, prin pardoseala sau ventiloconvectoare nu produce curenti de aer pe care sa ii simti deci confortul este maxim.
  3. Scapi de grija accidentelor; o pompa de caldura functioneaza cu temperatura joasa si nu prezinta pericol de explozie asa cum se poate intampla cu centrala pe gaze.
  4. Scapi de grija taierii lemnelor, de grija alimentarii centralei cu lemne sau cu peleti, de grija eliminarii reziduurilor precum cenusa.
  5. Poti seta o temperatura joasa atunci cand pleci de acasa pentru mai mult timp in asa fel incat sa nu inghete nimic inauntru, dar nici sa nu te coste prea mult. Deasemenea, poti regla online o temperatura optima pentru momentul in care te intorci acasa.
  6. Pompe de caldura este de 4-5 ori mai economica decat o centrala electrica deci factura lunara va fi de 4-5 ori mai mica. In loc sa te coste 500 lei/luna te va costa 100 lei/luna.
  7. In timp, pretul gazului va creste cu siguranta pentru ca rezervele de gaz sunt o sursa ce se epuizeaza pe cand pretul energiei electrice va fi mai mic, odata cu dezvoltarea tehnologiilor de transformare a energiei solare. La fel se intampla si cu lemnele, deja se constata o scumpire majora a lemnelor de foc si a peletilor.
  8. Nu in ultimul rand, pompa de caldura este ecologica si vei participa la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.