6 TRUCURI ce trebuie stiute cand alegi cu cine sa executi forajul de alimentare cu apa

Binenteles ca toata lumea a vazut afisele de pe stalpi cu Foraje Puturi sau a gasit pe internet zeci de anunturi despre executie puturi.

Cum sa fii sigur ca faci alegerea corecta? Daca vei urma sfaturile urmatoare, sigur nu te vei pacali:

  • Lucreaza numai cu firme (societati comerciale), pe baza de contract cu clauze bine definite. Ai curaj sa lucrezi cu cineva caruia nu ii sti decat numarul de telefon luat de pe stalpi sau de pe internet? Vor intra in curtea ta, in casa ta. Stii de unde sa ii gasesti daca nu iti mai raspund la telefon? Ai curaj sa lucrezi cu o persoana gasita pe internet si care nu are expuse datele firmei ci numai un nr de telefon?
  • Verifica pe siteul Ministerului de Finante, http://www.mfinante.ro/agentinume.html?pagina=domenii codul fiscal al firmei sau numele ei si vezi daca au puterea de a duce lucrarea la bun sfarsit. O fima care nu a mai depus bilanturi de cativa ani, poti sa te astepti ca nu iti va mai raspunde la telefon dupa ce a incasat banii.
  • Cere acte doveditoare pentru materialele folosite: factura fiscala pentru PVC si pietris margaritar, declaratie de conformitate si calitate pentru marfa regasita in factura, eventual agrement tehnic. Aceste acte sunt obligatorii pentru executant conform Legii Calitatii in Constructii.
  • Cere o procedura tehnica de executie si supervizeaza ca tot ceea ce spune ca face sa si faca! Daca nu ai timp sa faci asta, angajeaza un supervizor specializat care sa garanteze prin semnatura lui calitatea lucrarilor si respectarea stasurilor si legislatiei in vigoare.
  • Fa procese verbale de receptie a lucrarii si proces verbal de garantie, semnate si stampilate de executant. Cere instructiuni de utilizare scrise despre debit optim se exploatare si adancimea de introducere a pompei submersibile. Te vor ajuta la nevoie!
  • Ultimul lucru pe care te sfatuim sa il faci este plata finala! Nu da banii inainte sa primesti toate documentele!

Nota: executantul trebuie sa iti garanteze prin contract debitul de apa de care ai nevoie, trebuie sa iti garanteze apa limpede fara impuritati, dar nu iti poate garanta calitatea apei. Daca apa nu este potabila trebuie sa cumperi cateva filtre pentru tratare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *